Skip To Content
Na Barum Rally bylo Opel vidět!

Na víkendové barum rally bylo Opel pořádně vidět!

V okolí Zlína jela tradiční Barum Rally, nejvýznamnější automobilová soutěž ČR, která je zařazena do FIA kalendáře evropských rally. A Opel byl u toho!
V několika uplynulých ročnících Barum Rally zval Opel své VIP hosty, obchodní partnery a novináře na diváckou tribunu, která stojí těsně u trati atraktivní úvodní noční rychlostní zkoušky ulicemi Zlína. Letos tato tribuna, postavená společně s našimi partnery Total Energies a Autoklub České republiky, přivítala přes 250 důležitých hostí! A jejich hodnocení bylo jednoznačné: Nejlepší „Opel VIP tribuna“ za posledních x let!


Registračním místem v dealerství Mikona prošla během pátku více než stovka hostí Opelu a Totalu.


Výborné bylo, že s Opel VIP tribunou u trati noční RZ ve Zlíně přímo sousedilo servisní depo světové prvního FIA šampionátu elektromobilů ADAC Opel e-Rally Cup. Všichni hosté tak přímo procházeli depem, kde se připravovalo 13 soutěžních speciálů Corsa-e Rally na první start mimo domácího Německa. A naprosto úžasné bylo, že v průběhu večera mezi hosty Opel tribuny přišli i piloti (nejenom!) soutěžních elektromobilů Corsa-e Rally, takže každý mohl diskutovat s těmi opravdu nejpovolanějšími!


I díky Opelu se tak elektromobily stávají běžnou součástí automobilového sportu. Novináři kvitovali, že na dlouhé a velmi náročné třídenní Barum Rally dokázaly elektrické Corsy-e rally nastoupit do všech naplánovaných 12 z celkových 15 rychlostních zkoušek!


Na trati Barum Rally se objevilo i několik historických soutěžáků, největší aplaus diváků sklízel známý pilot Míla Janota, bývalý Mistr Evropy v Rally historků, který svým tradičním rozevlátým způsobem posílal do zatáček svého nabroušeného Kadetta C-GT/E.


Atmosféru „velké rally“ si užil i Milan Dobrovolnýšéf dealerství AUTO DOBROVOLNÝ, který se se svým synem postavil na start doprovodné Green Rally, určené pro nízkoemisní vozy s elektrickým pohonem. Svoji výrazně nazdobenou sériovou Corsu-e dovedli Dobrovolní do nedělního cíle na pěkném devátém místě, což je na premiérový start výborné! A mohlo to být ještě lepší, protože Milan se pohyboval ve startovním poli ještě výrazně výš! Vše ale zhatila začátečnická chyba: „Druhou RZ jsme zajeli na děleném druhém místě - pouze jedinou sekundu za prvním. Ale v návalu adrenalinu jsme v cíli RZ nezastavili přesně na stopce, což nás stálo penalizaci a pád hluboko dolů,“ vysvětluje Milan Dobrovolný. Přesto byl pro něj první start na Green Rally obrovským zážitkem. „Asi nejlepším momentem byla sobotní RZ ve Slušovicích, kde jsme před stovkami diváků dojeli a následně i předjeli daleko výkonnější BMW X5 xDrive 45e. Opel Corsa-e se právě tady ukázala jako vynikající vůz, který díky svým skvělým jízdním vlastnostem dokáže konkurovat i daleko výkonnějším vozům.“    

 

Na trati Green Rally s objevily ještě dva vozy O pel Grandland X Hybrid4, pilotované VIP klienty české kanceláře partnerské společnosti Total Energies.



Velkým příslibem do blízké budoucnosti byl i první oficiální start německého továrního Opelu Corsa Rally4, který je poháněný přeplňovaným zážehovým motorem 1.2 Turbo. V mimořádně nabité třídě Rally4 si skvělý Marjan Griebel dokázal se svojí Corsou Rally4 vytvořit postupně více než dvouminutový náskok. O jasné vítězství ve třídě jej pouhé tří RZ před cílem připravila zlomená poloosa. „To k rally prostě patří - dokud není člověk v cíli, nic není jisté,“ komentoval smolný moment Marjan. „Pro nás je nejdůležitější, že Corsa Rally4 jasně dokládá, že má obrovský vítězný potenciál a je to velký kandidát na vítězství ve značkách.“