Skip To Content
Nový Opel Astra Sports Tourer se představuje

Praktické, stylové, dynamické a prostorné kombi:

Nový Opel Astra Sports Tourer se představuje
 
  • První kombi Opel vytvořené podle nové designerské filozofie
  • Kombi Astra ST vyjede také jako Plug-In hybrid (ve dvou výkonových verzích)
  • Dobře řešený zavazadelník nabízí více než 1600 litrů prostoru
  • Praktická „dvoustupňová“ podlaha zavazadelníku „Intelli-Space“
  • Výrazný maska „Opel Vizor“® a čistě řešený přístrojový štít „Pure Panel“®
  • Špičkové světlomety Intelli-Lux LED® Pixel
  • Ergonomická sedadla s certifikátem AGR garantují maximální oporu a komfort 
 

Po zářijové premiéře hatchbacku Astra nové generace nyní německá automobilka Opel představuje verzi kombi – „vyjíždí“ nová Astra Sports Tourer. Hned od počátku bude tento nováček k dispozici také jako Plug-In hybrid, a to ve dvou výkonových verzích, takže půjde o první elektrifikované kombi značky Opel. Nová Astra Sports Tourer je pokračovatelem skvělé tradice značky Opel ve stavbě kombi vozů kompaktní třídy, která započala před bezmála šedesáti roky s nástupem modelu Kadett Caravan.

Vedle elektrifikovaných Plug-In verzí se pod kapotou nového kombi Astra Sports Tourer samozřejmě objeví i hospodárné zážehové a vznětové motory. Jejich výkonová škála sahá od 81 kW/110 k až po 96 kW/130 k. Výkon Plug-In hybridních verzí vrcholí na hodnotě 165 kW/225 k. Standardem modelů se spalovacími motory je šestistupňová převodovka, výkonnější motory (96 kW) mohou být propojeny s osmistupňovou samočinnou převodovkou. Obě Plug-In hybridní verze mají elektrifikovanou osmistupňovou automatickou převodovku.

„S novým kombi Astra Sports Tourer vyjíždí Opel do nové epochy – epochy elektromobility, digitalizace a vzrušujícího stylingu,“ říká šéf automobilky Opel Uwe Hochgeschurtz. „Astra ST ukazuje, jak dokážeme navázat na naši tradici výroby kompaktních kombi a propojit ji s nejmodernějšími technologiemi, jako je například Plug-In hybridní pohon. Se skvěle vypadající Astrou Sports Tourer určitě přitáhneme k naší značce další nové zákazníky.“

Nová Astra Sports Tourer je dlouhá 4642 mm, široká 1860 mm a vysoká 1480 mm, práh nákladového prostoru leží ve výšce 600 mm. Do délky je tak nová Astra ST o 60 mm kratší než předchozí model, což je dáno především kratším předním převisem karoserie. Rozvor se však prodloužil o výrazných 70 mm až na 2732 mm, z čehož těží především vnitřní prostor.
 

Flexibiliní podlaha zavazadlového prostoru „Intelli-Space“

V základním pětimístném uspořádání nabízí Astra Sports Tourer zavazadlový prostor o objemu 608 litrů. Po sklopení zadních sedadel (standardně dělených v poměru 40:20:40) nabízí zavazadelník až 1634 l prostoru. Příjemné je, že po sklopení zadních je ložná plocha zcela rovná. Plug-In hybridní verze, které mají pod podlahou uloženy lithium-ionové baterie, mají pro zavazadla připraveno 548 l, resp. 1574 l prostoru.

Zavazadlový prostor modelů se spalovacími motory může na přání mít praktickou „dvoustupňovou“ podlahu „Intelli-Space“. Tu lze snadno jednou rukou nastavit do jedné ze dvou poloh – horní či dolní – a dokonce zafixovat pod úhlem 45 stupňů. Nová Astra Sports Tourer s nastavitelnou podlahou „Intelli-Space“ usnadní řidiči život i v případě defektu pneumatiky: Sada pro opravu pneumatik (a také autolékárnička) je uložena v podlahové schránce, které je přístupná nejenom ze zavazadlového prostoru, ale i z prostoru zadních sedadel, takže sadu pro opravu pneumatik lze vytáhnout aniž by bylo nutné vykládat věci ze zavazadlového prostoru. Vzhůru výklopné dveře zavazadlového prostou mají elektrické ovládání, přičemž k otevření i zavření postačí pouze kývnutí nohou pod zadním nárazníkem.

Astra Sports Tourer s novou „tváří“ značky „Opel Vizor“ a digitalizovaným přístrojovým štítem „Pure Panel“

Nové kombi Astra Sports Tourer dostala samozřejmě originální čelní masku „Opel Vizor“®. Maska „Opel Vizor“® dokonale integruje špičkové technologie, jako jsou např. adaptivní Intelli-Lux LED® Pixel světlomety nebo přední kamera.

Interiér nové Astry ST okamžitě dokládá, jaký obrovský krok vpřed udělali designeři automobilky Opel. Stěžejním prvkem plně digitálního přístrojového štítu „Pure Panel“® je mimořádné velký dotykový displej, jehož prostřednictvím řidič nastavuje řadu parametrů. Ty nejdůležitější funkce, například klimatizace, se ovšem stále nastavují pomocí výrazných ovladačů. Moderní infotainment nové generace nevyžaduje kabelové propojení s kompatibilními smartfony, protože už základní verze zvládají bezdrátové propojení přes Apple CarPlay a Android Auto.

Unikátní světlomety Intelli-Lux LED® Pixel Light

Nová Astra Sports Tourer pokračuje v dlouholeté tradici Opelu uvádět do svých modelů ty nejmodernější technologie až donedávna dostupné pouze v modelech vyšších tříd – a to za dostupné ceny. Dobrým příkladem mohou být neoslňující adaptivní světlomety Intelli-Lux LED® Pixel Light. Nová Astra ST dostala špičkové světlomety z vlajkové lodi své značky Insignie se 168 LED elementy a stává se tak v tomto ohledu lídrem v celém svém segmentu.

Dalším charakteristickým momentem moderních Opelů jsou jejich špičková sedadla. Astra Sports Tourer dostala sedadla s ergonomickým certifikátem AGR (Aktion Gesunder Rücken). AGR sedadla Astry ST mají všestranné nastavování řady parametrů, včetně elektrického nastavování sklonu opěradel nebo elektro-pneumatické bederní opěrky. U sedadel čalouněných kůží Nappa nechybí ani systém ventilace a řidičovo sedadlo má masážní funkci. Přední i zadní sedadla jsou vyhřívaná.

Řidičovi usnadňuje život řada vyspělých asistenčních systémů, jako např. head-up displej Intelli-HUD. Bezpečnost jízdy zvyšuje i systém, který neustále registruje zda řidič drží pevně volant a v případě potřeby vyšle varovný signál.